Fiberrapport 2013-05-28

Nu är det nästan klart med grävning och blåsning i Trevattna och Ullene Åsaka, som sorterar under Trevattnanoden. Dock konstaterades att slangen från Ploggården är dragen till fel skåp, vilket kräver en kompletterande grävning.

 Det ena gänget från Wikstrands har kört till Stenatorp, grävt in vid Furulund, kört från Anfastorp till Tidqvist Åsen och börjat från Lillegården mot Britt Olsson. Det andra började från Kalkbruksvägen ner mot Källegården, där maskinerna nog nu kört färdigt. Vid Finnestorp krävs två maskiner. Den ena färdigställer sedan till Finnestorp, och den andra tar vägområdet till Örnhaga. Detta kommer troligen att ta det mesta av veckan.

Det har borrats vid Lillegården och Anfastorp. Även vid bäcken utmed vägen mellan Anfastorp och Kalkbruksvägen krävs borrning.

Sedan är det dags för laget som kommer att svetsa fibern och sätta upp nästa box inne i fastigheten. Boxen eller switchen är ca 30 x 15 cm och placeras vanligen nära den andra och skall ha elanslutning.